Közlekedik a család – közlekedésbiztonsági vetélkedő

Rajtol a „Közlekedik a család” !   

2021-ben tizedik alkalommal rendezi meg az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság az ország 19 megyéjében és a fővárosban azt a vetélkedőt, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a felelős közlekedési magatartás fontosságára. A versenyen olyan gyermekes családok vehettek részt, ahol legalább az egyik szülőnek van érvényes B-kategóriás vezetői engedélye, a gyerek(ek) életkora pedig 6 és 17 év között van. A legügyesebb család jutalma idén egy új ŠKODA KAMIQ!

„Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő

A területi versenyeket a fővárosi és a megyei balesetmegelőzési bizottságok bonyolítják le 2021. június 12-én (kivételt két megye képez, Hajdú-Bihar megyében május 29-én és 30-án, Veszprém megyében június 5-én). A pontos helyszínekről és időpontokról a verseny honlapján – www.kozlekedikacsalad.hu – tájékozódhatnak az érdeklődők. A területi versenyre a fenti honlapon a Helyszínek menüpont alatt elektronikus úton, valamint a vetélkedő napján, a helyszínen személyesen lehet jelentkezni. Egy család csak egy területi versenyen vehet részt.

Iskolai promóció

Most díjazzuk a legeredményesebb iskolát! Vegyen részt a versenyen, és a legtöbb résztvevővel rendelkező iskola akár 500 000 Ft értékű iskolaszert nyerhet!

Nyeremények:

  1. helyezett: 500 000 Ft értékű iskolaszer
  2. helyezett: 300 000 Ft értékű iskolaszer
  3. helyezett: 100 000 Ft értékű iskolaszer

A jelentkezéshez az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága elektronikus úton kiküldi az intézményeknek az elfogadó nyilatkozatot, amit az iskola igazgatója aláírásával elfogad, visszaküldi az [email protected] címre, így az intézményben tanuló diákok részt vehetnek a vetélkedőn.

Országos döntő

A családi vetélkedő országos döntője az ORFK-OBB szervezésében 2021. augusztus 27-29.-én kerül megrendezésre. A családok, tesztlap kitöltése után autós és kerékpáros ügyességi feladatokban, műszaki ismeretekben, elsősegélynyújtás terén és egyéb, a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos feladatok elvégzésével mérik össze felkészültségüket. A ŠKODA KAMIQ modellt bármely család megnyerheti, amely ismeri, és megfelelően alkalmazni is tudja a mindennapok biztonságos közlekedéséhez szükséges szabályokat.